Άγγελος Λαμπρόπουλος: Μια συζήτηση με τον chef του νέου Cafe Merlin

Άγγελος Λαμπρόπουλος: Μια συζήτηση με τον chef του νέου Cafe Merlin

Στον 1ο όροφο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, λειτουργεί το Café Merlin, το οποίο είναι σχεδιασμένο με λεπτή και φιλόξενη πολυτέλεια, συνδυάζοντας το μοντέρνο και το κλασικό. Το Café Merlin προεκτείνει ευχάριστα την εμπειρία του κοινού που επισκέπτεται το Ίδρυμα για να δει μία έκθεση, να απολαύσει μία συναυλία ή να παρακολουθήσει μία διάλεξη. Παράλληλα, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης των Αθηνών. Ο φωτεινός και ήσυχος χώρος με θέα στον Εθνικό Κήπο, τα ευφάνταστα εδέσματα που παρασκευάζονται με πρώτες ύλες άριστης ποιότητας και το διακριτικό και φιλικό σέρβις το καθιστούν ιδανική επιλογή για ένα εύγευστο και ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα, ένα ποτό μετά την δουλειά ή απλά έναν καφέ σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Εμείς, συναντήσαμε τον chef του ανανεωμένου Cafe Merlin, Άγγελο Λαμπρόπουλο και συζητήσαμε για το μενού, τις δικές του προσεγγίσεις σε θέματα μαγειρικής και άλλα.

«Η αγάπη και η ευχαρίστηση της μαγειρικής με έκανε να ασχοληθώ με πολλές και διαφορετικές κουζίνες, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο αρκετές γνώσεις και τεχνικές για την καθεμία ξεχωριστά. Τώρα πλέον, με βρίσκει στα 22 χρόνια μαγειρικής, έχοντας περάσει από πολλά εστιατόρια a la carte, από ξενοδοχεία 5 αστέρων, αλλά και από ελληνικά και διεθνή εστιατόρια στο εξωτερικό.  Οι σπουδές μου ξεκίνησαν από την «Alpine», συνεχίστηκαν στον Όμηρο, και ολοκληρώθηκαν στα ΙΕΚ Ξυνή.» Ά. Λαμπρόπουλος

- Όταν αναλαμβάνετε ένα νέο εστιατόριο, πώς προσεγγίζετε το μενού;

Όταν αναλαμβάνω ένα εστιατόριο, πλέον εστιάζω στις άριστες πρώτες ύλες,  στις δυνατές γεύσεις και στις τεχνικές, οι οποίες δίνουν το μέγιστο αποτέλεσμα.

- Πώς είναι να συνυπάρχετε σε έναν εικαστικό χώρο, όπως είναι αυτός του Ιδρύματος Θεοχαράκη. Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να επηρεάσει τα πιάτα σας και να τα μετατρέψει σε «έργα τέχνης»;

Το γεγονός ότι διασταυρώνεται η γεύση και η τέχνη σε έναν τέτοιο χώρο είναι όντως κι αυτό μια πρόκληση για τα πιάτα μου. Γι’ αυτό η λεπτομέρεια και η εικαστική τους εμφάνιση είναι ένα στίγμα που τα συνοδεύει. Άλλωστε, θέλω να πιστεύω και η γαστρονομία είναι τέχνη.

- Στο μενού σας μπορεί κανείς να βρει, μεταξύ άλλων, και μαροκινό ταζίν. Γιατί το επιλέξατε αυτό;

Ο λόγος που επέλεξα το μαροκινό ταζίν είναι γιατί έτσι διαφοροποιούμαστε από το κοινότυπο και το συνηθισμένο φαγητό που υπάρχει σε άλλους χώρους εστίασης. Επιπλέον, η αίσθηση του καλομαγειρεμένου φαγητού στο ταζίν είναι πολύ εμφανής και μπορεί να ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το ταζίν είναι μαροκινό σκεύος, στο οποίο ψήνονται τα φαγητά στους φυσικούς τους χυμούς‧ έχει κοινά χαρακτηριστικά με τη δική μας γάστρα. Ο συνδυασμός των παραπάνω με φρούτα και ξηρούς καρπούς, μαγειρεμένα με το ειδικό μείγμα μπαχαρικών, προσφέρει μια ιδιαίτερη γαστρονομική ενπειρία.

- Τι επιδόρπια προσφέρει το Café Merlin;

Το Café Merlin προσφέρει χειροποίητα επιδόρπια από το ζαχαροπλαστείο μας. Μπορεί κανείς να βρει από τα πιο κλασικά, όπως λεμονόπιτα και ζεστή μηλόπιτα έως και σουφλέ πορτοκάλι με παγωτό σοκολάτας ή σοκολατόπιτα με παγωτό Βανίλια Μαδαγασκάρης -όλα παρασκευασμένα με εξαιρετικές πρώτες ύλες.

 

- Υπάρχει αγαπημένο υλικό στην κουζίνα σας;

Στην κουζίνα μου, όλα τα υλικά που επιλέγω να χρησιμοποιώ είναι τα αγαπημένα μου, γι’ αυτό με ανταμείβουν. Αγαπάω το κάθε υλικό ξεχωριστά, γιατί αυτό είναι το σκαλοπάτι της ολοκλήρωσης του κάθε φαγητού  μου.

Posted on 2018-12-05 by Άννα Γεωργιάδου 0

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.
Prev
Next

No products

To be determined Shipping
0,00 € Total

Check out